• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Sallad på blomkål med broccolikräm och krispig kål

13 röster
50 m
4
Sallad på blomkål med broccolikräm och krispig kål
Foto: Zeta

Zeta Extra jungfruolivolja Classico har en fyllig olivsmak som följs av en mild eftersmak. Perfekt till matlagning!

Zeta Extra jungfruolivolja Classico produkt NY
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 blomkål, skurna i buketter
  • 1 broccoli, skurna i buketter
  • 1 dl sötmandel, skalade
  • 4 dl grönkål, bara bladen
  • 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger Vit
  • 2 äpplen granny smith, tunt skivade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg blomkålen i varm, torr stekpanna. Stek mjuk, på hög värme tills de får ordentlig färg, ”lätt sotade”.
  2. Koka broccolin mör, 4-5 minuter. Sila av vattnet och mixa slätt tillsammans med 6 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Rosta mandeln gyllenbrun på en plåt, 8-9 minuter, hacka grovt.
  5. Sänk värmen i ugnen till 150 grader.
  6. Lägg grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 4 msk olivolja och blanda ordentligt. Fördela bladen över plåten och rosta mitt i ugnen 15-20 minuter så att de blir krispiga.
  7. Blanda äpplen, blomkål med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar, lägg sedan på ett fat.
  8. Klicka ut broccolikräm, toppa med kål och mandel.
15 december 2016