Sallad med varmrökt lax, linser och senapsdressing
Sallad med varmrökt lax, linser och senapsdressing
15 ingredienser
40 min
Matig och god sallad med belugalinser, varmrökt lax i bitar, grön sparris, en sötstark senapsdressing, dill och snabbpicklad gurka. En fräsch sallad som passar lika fint till middag som på buffén.
Se Nazuk Turdieva laga receptet

Ingredienser
Sallad
- 2,5 dl torkade belugalinser
- 1 buljongtärning (grönsaks- eller hönsbuljong)
- 200 g grön sparris
- 140 g salladsmix (småbladig)
- 300-400 g varmrökt lax
- ca 4 cm färsk pepparrot
Dressing
- 25 g dill
- 1 msk skånsk senap
- 1 citron, finrivet skal och saft
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk honung
Snabbpicklad gurka:
- 6 snacksgurka
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 2 tsk vinäger
Gör så här
- Koka linserna enligt anvisning på förpackningen med valfri buljong.
- Skär gurkorna i mindre bitar. Vänd runt dem i en skål tillsammans med salt, socker och vinäger. Låt stå medan du fortsätter med resten.
- Bryt bort den nedre torra delen på sparrisen, skala ev från knoppen och nedåt. Skär i mindre bitar och låt koka i saltat vatten 2-3 minuter, sparrisen ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar.
- Blanda ihop senap, honung, olivolja, hackad dill, citronsaft och finrivet citronskal till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av vattnet från linserna och låt dem svalna något.
- Blanda ihop allt utom lax och pepparrot i en stor och fin skål.
- Toppa med färskriven pepparrot, lax delad i mindre bitar, flingsalt och några dillvippor. Servera genast.