Matig och god sallad med belugalinser, varmrökt lax i bitar, grön sparris, en sötstark senapsdressing, dill och snabbpicklad gurka. En fräsch sallad som passar lika fint till middag som på buffén.
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen med valfri buljong.
Skär gurkorna i mindre bitar. Vänd runt dem i en skål tillsammans med salt, socker och vinäger. Låt stå medan du fortsätter med resten.
Bryt bort den nedre torra delen på sparrisen, skala ev från knoppen och nedåt. Skär i mindre bitar och låt koka i saltat vatten 2-3 minuter, sparrisen ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar.
Blanda ihop senap, honung, olivolja, hackad dill, citronsaft och finrivet citronskal till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
Häll av vattnet från linserna och låt dem svalna något.
Blanda ihop allt utom lax och pepparrot i en stor och fin skål.
Toppa med färskriven pepparrot, lax delad i mindre bitar, flingsalt och några dillvippor. Servera genast.