Salamiröra på kavringbotten med ost- och päronpinne

Salamiröra på kavringbotten med ost- och päronpinne
Foto: TV4

Salamiröra på kavringbotten med ost- och päronpinne

Av: Helena - Uppsala

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 m

Salamiröra med färskost och oliver på kavring. Toppas med radarparet Gruyèreost och päron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 grönt äpple
  • 10 cm gurka
  • 10 cm salami, i bit (med vitlök)
  • 1 rödlök
  • 5 soltorkade tomater
  • 10 gröna oliver (med pimiento)
  • 200 g färskost
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 krm salt
  • 4 skivor kavring
  • 1 päron
  • 100 g gruyèreost
  • 0,5 isbergssallad
  • 0,5 röd paprika, till dekoration

Gör så här

  1. Hacka alla ingredienser i små tärningar.
  2. Rör ner färskosten och majonnäsen. Peppra och salta.
  3. Ställ in i kyl till servering.
  4. Kantskär kavringen, finstrimla isbergsalladen och fördela på kavringbottnarna.
  5. Toppa med salamiröran.
  6. Skär Gruyèreosten i 4 stora kuber, skär päronet i 4 klyftor.
  7. Stick fast på bambupinne eller lång tandpetare och stick ner som dekoration en i varje kavring.
  8. Lägg en tunn strimla av röd paprika på toppen.