Saladolvie, Persisk kycklingrätt

POPULÄRT
Saladolvie, persisk kycklingrätt
Foto: TV4

Saladolvie, Persisk kycklingrätt

Av: Lilly - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

1h

Persisk rätt där en krämig röra, med kycklingfilé och potatis, serveras på rostat vitlöksbröd med tomat.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Saladolvie

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 gula lökar
  • 3 potatisar
  • 7-8 saltgurkor
  • 4 ägg
  • 250 g majonnäs
  • cayennepeppar (efter smak)
  • salt

Vitlöks/tomat toast

  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 körsbärstomater
  • smör

Gör så här

Saladolvie

  1. Skala löken och hacka den grovt.
  2. Skala potatis.
  3. Koka upp vatten i tre kastruller, en för potatis, en för ägg och en för kyckling och lök.
  4. Vattnet ska täcka ingredienserna. Salta vatten för kyckling och för potatis.
  5. Koka alla ingredienser i vardera gryta tills det är tillagat.
  6. Kyckling i ca 10-15 min, potatis i ca 10-15 min och ägg ca 10 min.
  7. När samtliga ingredienser är tillagade, låt svalna.
  8. Hacka potatis, ägg och saltgurkor i tärningar.
  9. Dra isär kyckling till strimmor av kött.
  10. Blanda därefter alla ingredienser i en skål, tillsammans med majonnäs, till en fin röra och tillsätt cayennepeppar ca 1-2 tsk.

Vitlök/tomat toast

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Bred fyra brödskivor med smör.
  3. Rosta brödskivorna i mitten av ugnen i ca 5 min.
  4. Ta ut brödskivorna och gnid en vitlöksklyfta på den rostade ytan så att bröden parfymeras.
  5. Gnid därefter en körsbärstomat på vardera brödskiva, tomaten skall gå sönder och ligga som ett lager på brödet.
  6. Sätt åter in bröden i ugnen och rosta tills de är gyllenbruna.

Servering

  1. Låt bröden svalna.
  2. Lägg önskad mängd av röran på bröden och servera genast.