Sakuranudlar med kammussla

Sakuranudlar med kammussla
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Sakuranudlar med kammussla

12 ingredienser

20 m

Sakuranudlar med kammussla, vattenmelon, senaps och wasabidressing.

Ingredienser

portioner
  • 200 g nudlar (sakuranudlar eller sobanudlar)
  • 4 musslor (msc certifierade kammusslor)
  • 1 dl vattenmelon, finhackad
  • 1 msk bovete, finhackad

Wasabi och senapsdressing

  • 1 tsk stark senap
  • 1 msk rapsfrön
  • 1,5 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk matolja
  • 0,5 citron, saften (eller 2 msk yuzusaft)
  • ca 2-3 tsk wasabipasta

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt instruktion, skär musslorna och vattenmelon i mindre bitar lägg det i en skål och häll över wasabi dressingen.

Wasabi och senapsdressing

  1. Blanda ihop allt till en dressing, smaksätt med wasabi börja med 2 tsk och addera eventuellt mer efter egen hetta. Häll över rikligt med dressing över nudlarna.