Saffransrisotto med sparris, parmesan och citron

Norbert Lang KK2023

Saffransrisotto med sparris, parmesan och citron

15 ingredienser

30 m

Smakrik och god risotto med saffran, parmesan, citron och sparris. Serveras med kokt skinka.

Ingredienser

portioner
  • 500 g sparris
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • strösocker
  • 2 dl vitt vin
  • 2 schalottenlökar
  • 30 g smör
  • 200 g risottoris
  • 1 g saffran
  • 2,5 dl fond
  • 60 g parmesanost, riven
  • 30 g mjuk smör
  • vitpeppar
  • citron, rivet skal
  • kokt skinka, till servering

Gör så här

  1. Skär sparrisen snett i 2 cm bitar. Skär schalottenlöken fint.
  2. Sautera sparrisen i olivolja, krydda med salt och socker. Tillsätt vinet och koka några minuter.
  3. Sautera löken i smör och tillsätt sedan riset och saffran fortsätt sautera.Tillsätt en tredjedel av fonden och koka sakta i under omrörning. Tillsätt resten av fonden och koka i cirka 15 minuter så att riset är klart men har en kärna.
  4. Till sist tillsätt det mjuka smöret, riven parmesan samt sparrisen. Smaka av med salt, peppar och citronskal. Servera med kokt skinka.