Saffransdoftande skaldjursrisotto

Saffransdoftande skaldjursrisotto
Foto: TV4

Saffransdoftande skaldjursrisotto

Av: Susanne - Sigtuna

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

45 min

Gyllengul risotto med smak av saffran och dill serverad med räkor och kräftstjärtar. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl avorioris
  • 0,5 g saffran
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 7 dl vatten
  • 4 tomater, stora
  • 1 knippe dill
  • 170 g kräftstjärt
  • 150 g skalade räkor
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl parmesanost, riven

Till servering

  • salladsmix
  • pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och fräs den i smöret tillsammans med ris och saffran. Tillsätt buljongtärningen och 1 dl av vattnet och låt puttra en stund, ca 5 min. Späd med resten av vattnet i lite omgångar och låt risotton småkoka i ca 15 min. Lite tuggmotstånd ska det vara!
  2. Kärna ur tomaterna och hacka i bitar (inte för smått).
  3. Blanda ner dem tillsammans med den hackade dillen, kräftstjärtar, räkor, peppar och parmesan.
  4. För lite extra feststämning, skeda upp risotton i fyra skålar, tekoppar eller dylikt. Pressa ihop lite och vänd sen upp o ner på koppen direkt på tallrikarna och lyft upp. Dekorera med lite blandsallad och pinjenötter.