Saffranscouscous

1 röst
4
Saffranscouscous
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 dl couscous
  • 4,5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit vinäger
  • 10 färska basilikablad
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skålla, skala och tärna tomaterna grovt. Skala och hacka vitlöken och hacka basilikabladen grovt. Koka upp grönsaksbuljong med saffran. Ta av kastrullen från värmen, häll i couscousgrynen och låt dem svälla i 5 minuter. Rör ner salt och smör.
  2. Blanda samman olja och vinäger och värm försiktigt i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner tomaterna, krydda med salt och peppar.
  3. Lägg upp couscousen som en rand med ett hål i mitten. Fyll utrymmet i mitten med tomatblandningen och strö över den hackade vitlöken och basilikabladen. Servera genast.
17 augusti 2009

Fler goda recept