Nubberöra

Nubberöra
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Nubberöra

10 ingredienser

10 min

En riktig klassiker!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp matjessill
  • 4 ägg
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 rödlök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 förp röd stenbitsrom
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe persilja

Till servering:

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen.
  2. Häll av sillspadet och dela sillen i centimeterstora bitar.
  3. Finhacka löken och lägg ner den och sillen i en bunke.
  4. Tillsätt alla ingredienser utom ägg och persilja och blanda ihop.
  5. Lägg upp röran på knäckebrödsskivor och garnera med hackat ägg och persilja.
  6. Servera gärna med öl och snaps.