efter stängning markus

Så lyckas du med poké bowls

Poké bowl, succétrenden som bara växer och växer! En klassisk poké bowl är en risbaserad rätt från Hawaii som toppas med rå fisk, grönsaker och örter. I Efter stängning bjuder kockarna på poké bowl med japanska smaker.

Har ni ännu inte testat laga en poké bowl är det verkligen dags. Se hela avsnittet ovan för att lära dig mer om poké bowls. Här är markus Aujalays tips för att sätta smakerna.

1. Kompensera det fluffiga riset och den råa fisken genom att lägga på något krispigt, som till exempel rostade nötter.

2. Tänk på att när du marinerar rå fisk i något med syra, som citron eller lime, blir fisken lite tillagad av själva syran. Det behöver inte vara fel utan kan vara jättegott, bara du vet om det och det är det du är ute efter.

Enligt Markus var båda recepten en riktig fullträff, testa själv!

Axels asiatiska poké bowl med tonfisk

Emmas poké bowl med marinerad lax