Asiatisk poké bowl med tonfisk
Asiatisk poké bowl med tonfisk
22 ingredienser
45 m
En enkel men naggande god poké bowl med asiatisk inspiration. /Axel
Ingredienser
- 125 g sushiris
- 2 tomater
- 150 g färsk tonfisk, skuren i centimeterstora kuber
- 1,5 dl sojabönor
- peppar
- olivolja
- 1 mango
- citron, saft
- 2 avokador
- 1 dl cashewnötter
- 1 salladslök
- 2 msk sesamfrön
- 2-3 msk färsk koriander, hackad
dressing
- 4 delar soja
- 4 delar majsolja
- 4 delar citronsaft
- 2 delar flytande honung
- 2 delar risvinsvinäger
- 2 delar riven ingefära
- 0,5 del sesamolja
- några skvättar fish sauce
- chilifrukt, finhackad (efter smak)
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål. Fega inte med chilin, det ska vara lite sting i såsen.
- Skölj och koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
- Skär tomaterna grovt och avlägsna innanmätet. Salta ur tomaterna genom att lägga dem i en bunke med en halv matsked salt i 20 minuter. Häll av vätskan som samlats. Pressa gärna ur tomaterna lite extra så att smaken koncentreras.
- Smaka av sojabönorna med salt och olivolja.
- Skala och skär upp mangon i centimeterstora kuber. Smaka av den med citronsaft och lite salt.
- Tärna avokadon och smaka av den med citronsaft, salt och lite olivolja.
- Hacka cashewnötterna grovt och rosta dem snabbt i en het torr stekpanna tills de får lite färg.
- Hacka upp salladslöken och blanda ihop den med de avsvalnade nötterna.
- Rosta sesamfröna i en het torr stekpanna tills de får lite färg.
- Låt gärna tonfisken marinera i dressingen 10 minuter innan servering.
- Lägg upp alla ingredienser i en skål, skeda på generöst med dressing och toppa med färsk koriander och rostade sesamfrön. Njut!