Asiatisk poké bowl med tonfisk

45 m
2
Asiatisk poké bowl med tonfisk
Foto: TV4
45 m
2

Du behöver

  • 125 g sushiris
  • 2 medelstora tomater
  • 150 g färsk tonfisk, skuren i centimeterstora kuber
  • 1,5 dl sojabönor
  • salt
 och peppar
  • olivolja
  • 1 mango
  • citronsaft
  • 2 avokado
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 salladslök
  • 2 msk sesamfrön
  • 2-3 msk färsk koriander, hackad

Dressing

  • 4 delar soja
  • 4 delar majsolja
  • 4 delar citronsaft
  • 2 delar flytande honung
  • 2 delar risvinsvinäger
  • 2 delar riven ingefära
  • 0,5 del sesamolja
  • några skvättar fish sauce
  • chili, finhackad efter smak

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål. Fega inte med chilin, det ska vara lite 
sting i såsen. 

  2. Skölj och koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. 

  3. Skär tomaterna grovt och avlägsna innanmätet. Salta ur tomaterna genom att lägga 
dem i en bunke med en halv matsked salt i 20 minuter. Häll av vätskan som samlats. 
Pressa gärna ur tomaterna lite extra så att smaken koncentreras.
  4. Smaka av sojabönorna med salt och olivolja. 

  5. Skala och skär upp mangon i centimeterstora kuber. Smaka av den med citronsaft 
och lite salt.
  6. Tärna avokadon och smaka av den med citronsaft, salt och lite olivolja.

  7. Hacka cashewnötterna grovt och rosta dem snabbt i en het torr stekpanna tills de får lite färg.

  8. Hacka upp salladslöken och blanda ihop den med de avsvalnade nötterna.

  9. Rosta sesamfröna i en het torr stekpanna tills de får lite färg.

  10. Låt gärna tonfisken marinera i dressingen 10 minuter innan servering.

  11. Lägg upp alla ingredienser i en skål, skeda på generöst med dressing och toppa med färsk koriander och rostade sesamfrön. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept