Ryska plättar med löjrom

15 m + 3 h
4
Ryska plättar med löjrom
Foto: TV4
15 m + 3 h
4

Du behöver

  • 2 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 50 g vetemjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 1 äggula
  • 2-3 krm salt efter smak
  • 1 dl öl
  • 1 äggvita

Tillbehör:

  • 1-2 msk Kalix löjrom
  • 2 msk gräddfil
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Värm mjölken så den blir ljummen och blanda med jästen.
  2. Vispa ner mjölet, äggulan, salt och ölen. Låt stå i några timmar och jäsa.
  3. Vispa äggvitan hårt. Blanda försiktigt ner äggvitan i smeten.
  4. Grädda i panna precis före servering.
  5. Lägg upp blinierna på fat och klicka på rommen. Lägg gräddfilen och rödlöken vid sidan, garnera med en dillkvist.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept