Ryska plättar med löjrom

Foto: TV4
Ryska plättar med löjrom
12 ingredienser
15 m + 3 h
En förrätt bestående av ryska plättar toppade med löjrom, rödlök och gräddfil.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 2 dl mjölk
- 15 g jäst
- 50 g vetemjöl
- 100 g bovetemjöl
- 1 äggula
- 2-3 krm salt (efter smak)
- 1 dl öl
- 1 äggvita
Tillbehör:
- 1-2 msk Kalix löjrom
- 2 msk gräddfil
- 2 rödlökar, finhackade
- 4 dillkvistar
Gör så här
- Värm mjölken så den blir ljummen och blanda med jästen.
- Vispa ner mjölet, äggulan, salt och ölen. Låt stå i några timmar och jäsa.
- Vispa äggvitan hårt. Blanda försiktigt ner äggvitan i smeten.
- Grädda i panna precis före servering.
- Lägg upp blinierna på fat och klicka på rommen. Lägg gräddfilen och rödlöken vid sidan, garnera med en dillkvist.