Rulltårta med jordgubbar
Rulltårta med jordgubbar
13 ingredienser
Fredriks recept på sommarens absolut godaste rulltårta. För att sätta extra piff och smak på den rullar han den i ett grönskimrande myntasocker.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Fyllning
- 3 dl jordgubbar, sköljda och hackade, färska och fina
- 1 dl gelésocker
- 2 dl vispgrädde
Rulltårtebotten
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
Dekoration
- 1 dl strösocker
- 1 kruka färsk mynta
- 2 dl vispgrädde
- jordgubbar
- färsk mynta
Gör så här
- Blanda jordgubbar och gelésocker i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sjuda 2 minuter.
- Dra av kastrullen från plattan, Låt blandningen svalna helt.
- Mixa strösocker med några myntablad, ca 15 st, låt sedan torka på en tallrik. Detta är till att rulla rulltårtan i.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta ner mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Bred ut smeten jämnt och grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.
- Strö över myntasockret på ett bakplåtspapper och vänd över botten på sockret och pappret.
- Täck med en handduk och låt svalna helt.
- Vispa grädden till fyllningen rätt hårt, fyll häften på spritspåse och blanda hälften med den kalla jordgubbskompotten.
- Fördela fyllningen över hela rulltårtebotten och rulla ihop till en rulltårta med skarven nedåt.
- Låt gärna rulltårtan vila i kylen cirka 30 minuter, dekorera med spritsad grädde, jordgubbar och myntablad.