Rulle med ansjovis

Rulle med ansjovis
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Rulle med ansjovis

8 ingredienser

30 m

"Dessa små fylliga bakverk är goda både till julbordet, påskbordet och midsommar. Det som är viktigt är att servera nygräddade och gärna lite varma.
Har du dåligt med tid inför middagen? Förbered rullarna innan och styckfrys. Fördela på bakplåtspapper, tina och pensla med ägg. Sedan gräddar du rullarna precis innan gästerna kommer. Succé!" /Klas Lindberg

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, fint skuren
  • olja
  • salt
  • 1 ark smördeg (storlek som ett A4-papper)
  • 1 burk ansjovisfilé, hackad utan spad
  • 1 knippe dill (liten)
  • 50 g lagrad ost, riven (smakrik)
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek löken i lite olja och salt tills den blir genomskinlig och mjuk. Låt svalna.
  3. Kavla ut smördegen på ett bakplåtspapper och nagga den med en gaffel.
  4. Fördela löken, ansjovis, dill och ost på smördegen.
  5. Rulla ihop degen till en tight rulle och dela i 1 cm tjocka skivor.
  6. Lägg rullarna på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg.
  7. Grädda i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de har fått fin färg.