Rotisserad kyckling
Rotisserad kyckling
8 ingredienser
Den här kycklingen steks hel på spett som sakta vänds för att värmen ska bryna den jämnt och laga den till bästa saftighet och mörhet. Man kan rotissera i en vanlig ugn eller över en träkolsgrill, men det förutsätter att man har tillgång till ett spett med motor.
Ingredienser
- 1 hel kyckling
- 1 citron
- salt
- vitpeppar
- 50 g smör
- 2 msk grillkrydda
Du behöver också:
- bomullsgarn
- stekspett med motor
Gör så här
- Torka av kycklingen och gnid den ut- och invändigt med citron. Krydda ordentligt med salt och vitpeppar.
- Bind upp kycklingen med bomullsgarn och trä upp den på spettet. Smält smöret och blanda ner grillkryddorna.
- Rotissera kycklingen i ugnen eller över träkolsbädd. Pensla då och då med smör/ kryddblandningen. Tillagningen tar mellan 3/4 och 1 timme, beroende på kycklingens storlek.