Rostade tomater, Fredrik Erikssons recept

Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Rostade tomater, Fredrik Erikssons recept

3

6 ingredienser

40 m

Rostade tomater med med honung och timjan. Rosta tomaterna efter tycke och smak, ju längre de är inne i ugnen desto mer smak får de.

Ingredienser

portioner4
  • 6 tomater, blandande sorter
  • honung (efter smak)
  • timjan (efter smak)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär tomater i klyftor. Blanda försiktigt klyftorna med lite honung, olja och kryddor. Ta inte för mycket, smaksättarna ska inte ta över utan bara ge tomaterna en liten smak-skjuts.
  2. Lägg tomaterna på en plåt och rosta i ugnen på 100 grader. Rosta i allt från 30 minuter till flera timmar, det beror på hur du vill ha det. Ju längre tid desto mer mer smak och mindre till storleken blir de.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer