Rostade tomater, Fredrik Erikssons recept

Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Rostade tomater, Fredrik Erikssons recept

3

2 steg att laga

6 ingredienser

40 m

Rostade tomater med med honung och timjan. Rosta tomaterna efter tycke och smak, ju längre de är inne i ugnen desto mer smak får de.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 6 tomater, blandande sorter
  • honung (efter smak)
  • timjan (efter smak)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär tomater i klyftor. Blanda försiktigt klyftorna med lite honung, olja och kryddor. Ta inte för mycket, smaksättarna ska inte ta över utan bara ge tomaterna en liten smak-skjuts.
  2. Lägg tomaterna på en plåt och rosta i ugnen på 100 grader. Rosta i allt från 30 minuter till flera timmar, det beror på hur du vill ha det. Ju längre tid desto mer mer smak och mindre till storleken blir de.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer