Rostade potatishalvor

koket.se
Rostade potatishalvor
Therese Elgquist
Therese Elgquist

Rostade potatishalvor

8 ingredienser

25 m

Rostade potatishalvor med citronmajonnäs, tångkaviar och rostat pumpafrösmul är en riktigt god och festlig rätt.

Se Therese Elgquist laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g delikatesspotatis
  • 0,5 dl pumpakärnor, rostade
  • 0,5 burk röd tångkaviar
  • 1 knippe dill (litet knippe)
  • olja

Citronmajonnäs

  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 0,5 citron, zest och saft (ekologisk)
  • salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Tvätta och skär potatisarna på mitten. Lägg på en plåt och blanda med lite olja.
  3. Rosta potatisen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills de är gyllene.
  4. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa. Låt svalna innan du finhackar dem.
  5. Blanda ihop citronmajonnäsen och smaka av med salt.
  6. Lägg de rostade potatisarna på ett fat med snittytan uppåt. Toppa med citronmajonnäs, tångkaviar, pumpafrösmul och en dillkvist.