Rostade potatishalvor
Rostade potatishalvor
8 ingredienser
25 m
Rostade potatishalvor med citronmajonnäs, tångkaviar och rostat pumpafrösmul är en riktigt god och festlig rätt.
Se Therese Elgquist laga receptet

Ingredienser
- 500 g delikatesspotatis
- 0,5 dl pumpakärnor, rostade
- 0,5 burk röd tångkaviar
- 1 knippe dill (litet knippe)
- olja
Citronmajonnäs
- 1 dl vegansk majonnäs
- 0,5 citron, zest och saft (ekologisk)
- salt
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Tvätta och skär potatisarna på mitten. Lägg på en plåt och blanda med lite olja.
- Rosta potatisen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills de är gyllene.
- Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa. Låt svalna innan du finhackar dem.
- Blanda ihop citronmajonnäsen och smaka av med salt.
- Lägg de rostade potatisarna på ett fat med snittytan uppåt. Toppa med citronmajonnäs, tångkaviar, pumpafrösmul och en dillkvist.