Rostade grönsaker med five spice och chili

29 röster
30 m
4
rostade grönsaker med five spice
Foto: Filip Poon

Lättlagat tillbehör med grönsaker och kikärter som rostas i ugn och får spännande smak av kryddblandningen five spice. 

Tips! Kryddblandningen five spice finns att köpa färdig i välsorterade affärer. Du kan göra din egen och mortla ihop stjärnanis, kardemumma, kanel, spiskummin och chili. Recept hittar du här!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Grönsaker

  • 1 zucchini
  • 1 broccoli
  • 1 blomkål
  • 2 silverlök
  • 1 burk kikärtor (400 g), sköljda
  • 100 g mandelspån
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk fivespice
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 2 msk rapsolja

Vegetarisk sås

  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 krm fivespice
  • majsstärkelse, efter smak

Gör så här

  1. Grönsaker
    Sätt ugnen på 175°c.
  2. Skär grönsakerna i grova bitar och lägg dem, kikärtor och mandlar på en plåt. Häll över rapsolja och krydda med chiliflakes, fivespivce, socker och salt, rör om, och ställ i ugn ca 15-20 min. (rör gärna om efter 10 min).
  3. Strö över den hackade persiljan innan servering.
  4. Sås
    Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna, five spice och sojan.
  5. Låt puttra i 10 min, red sen såsen till önskad konsistens med en mix av majsstärkelse och vatten.
6 januari 2019

Laddar fler recept...