Rostad vaktel i aromatisk sky

Rostad vaktel i aromatisk sky

Rostad vaktel i aromatisk sky

22 ingredienser

30 m

Vaktel rosht kallas den här rätten bestående av rostad vaktel i aromatisk sky. Servera med bengaliskt kryddat ris och räkor i kokossky.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 6 vaktel (eller t.ex. duva eller kyckling)
  • 1,5 tsk salt
  • ev 1 tsk chilipulver
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk ghee (eller skirat smör)
  • 3 msk gul lök, riven
  • 1 msk vitlök, riven
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 msk lök, friterad
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 lagerblad
  • 1 kanelstång, i tre bitar
  • 5 kardemummakapslar (gröna)
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen muskot
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 krm vitpeppar, nymalen
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk gula russin
  • 2 krm rosenvatten
  • 2 krm kewravatten

Gör så här

  1. Dela vaktlarna i klubbor och bröstdelar. Ryggar kan sparas till framtida buljongkok. Krydda med salt och eventuellt chilipulver.
  2. Stek klubbor och bröstdelar i olja i omgångar, ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllenbrun yta. Lägg över på en plåt.
  3. Tillsätt 1 msk ghee i samma gryta eller stekpanna som du använde för att bryna vakteln.
  4. Stek därefter lök, vitlök och ingefära på låg värme i 5 minuter. Lägg i friterad lök samt alla kryddor och stek i ytterligare 5 minuter.
  5. Häll i vatten, yoghurt, russin, rosvatten och kewra. Koka upp och lägg i vaktlarna.
  6. Baka mitt i ugnen i 10–15 minuter på 200 grader.
  7. Servera med pulao eller biryani.