Rostad sötpotatis och kyckling med zaatar och citron

26 röster
45 min
4
Rostad sötpotatis och kyckling med zaatar och citron
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 sötpotatisar
  • 3-4 msk za'atar
  • 1 citron, skivad
  • 2 rödlökar, skivade i ringar
  • 1 kruka färsk persilja
  • 0,5 dl pinjenötter
  • olivolja

Marinad

  • 4 klyfta vitlök, pressade
  • 1 citron, saften
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk sumak
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk malen kanel
  • salt
  • peppar

Till servering

  • toum (se tips)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Skär tre snitt tvärs över varje kycklingklubba. Lägg kycklingklubborna i rymlig bunke, häll över marinaden och gnid in den med händerna.
  3. Tillsätt löken och citronskivorna, blanda lite till.
  4. Skala och skär sötpotatisen i grova bitar.
  5. Lägg sötpotatis i en långpanna och lägg sedan kycklingen över potatisen. Toppa varje kycklingklubba med zaatar. Ringla olivolja över.
  6. Ställ in i ugnen och tillaga ca 35 minuter.
  7. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, passa noga så att de inte bränns.
  8. Garnera med pinjenötter och persilja. Servera gärna med toum!
  9. Glöm inte att matsortera skal från sötpotatis och lök samt rester från citronen för en mer hållbar matlagning, och njut av din kycklingrätt med sötpotatis. /Köket-redaktionen
28 december 2019