Rostad jordärtskocka med tångkaviar och smetana

Rostad jordärtskocka med tångkaviar och smetana
Frida Ronge
Frida Ronge

Rostad jordärtskocka med tångkaviar och smetana

8 ingredienser

40 m

Det här goda tillbehöret bestående av rostad jordärtskocka toppade med tångkaviar och smetana passar perfekt till en härlig buffé eller som mingelmat.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 kg jordärtskocka (normalstora)
  • ca 3 msk rapsolja
  • 2 dl smetana
  • 1 burk röd tångkaviar (75 g)
  • 1 kruka dill
  • 1 citron, zest
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tvätta jordärtskockorna noggrant med en tvättsvamp. Dela dem på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla lite olja över och grädda i ugnen ca 30 minuter tills dem är mjuka i mitten.
  4. Låt svalna lite innan du toppar dem med smetana, tångkaviar, dillvippor, citronzest och svartpeppar.