Rostad grön sparris med kapris

Rostad grön sparris med kapris
Foto: Tv4
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Rostad grön sparris med kapris

3

9 ingredienser

20 m

Rostad grön sparris med kapris, mandel och dill är en underbar kombination!

Ingredienser

portioner4
  • 12 gröna sparrisar, skalade
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl mandelspån
  • 30 g smör
  • olja (till stekning)
  • 0,5 dl kapris
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gnid i sparrisen med olivolja, salta lätt och rosta i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter. Sparrisen är klar när den är knaprigt mjuk och lite gyllenbrun, lägg då upp den på serveringsfat.
  2. Stek mandeln i smöret på medelhög värme några minuter.
  3. Häll mandel och smör över sparrisen.
  4. Hetta upp olja i panna och stek kaprisen hårt tills de börjar ”poppa” och gå sönder, ca 2-3 minuter.
  5. Sila bort oljan från kaprisen och strössla den krispig kaprisen över sparrisen och avsluta med grovt plockad dill. Servera direkt.