Underbar rosa sallad med både picklade rödbetor och ägg. Toppat med friterade musslor en smakrik tahinidressing blir det här en riktigt matig och god sallad med japanska smaker.
4 dl salladsmix (gärna rosa sallad som t ex endive, rosésallad, rödbetsskott)
2 vita sparrisar
0,5 förp blåmusslor (MSC) [ca 100 g musslekött]
1 ägg, till panering
1 dl vetemjöl
2 dl pankoströbröd
olja, till fritering
salt
Servering
1 msk vita sesamfrön, rostade
Gör så här
Rödbetstlag till picklade ägg
Värm upp alla ingredienser, utom äggen, så att sockret smälter och kyl sedan ner lagen
Koka äggen i 6 minuter och 30 sekunder och kyl ner under kallt vatten. Skala äggen och marinera dem I 12 timmar.
Picklad polkabeta
Skiva polkabetan tunt. Pickla skivorna i 123 lag: ättika, socker och vatten.
Tahinidressing
Blanda alla ingredienser till tahinidressingen och smaka av med salt och eventuellt mer citron om så önskas.
Rosa sallad
Strimla rödkålen fint (gärna på mandolin), skiva rädisor och rättikan i tunna, runda skivor och lägg i kallt vatten.
Dela salladsbladen i mindre bitar.
Skala och blanchera den vita sparrisen ca 5-6 minuter tills sparrisen är mjuk helt igenom. Lägg därefter sparrisen i isvatten tills dem är helt kylda. Dela sparrisen i tunna skivor om ca 2 mm per skiva.
Panera blåmusslorna med ägg, vetemjöl och panko. Fritera i 160 grader varm olja tills gyllenbruna och lägg dem på papper, salta lätt.
Servering
Lägg salladen i en djup tallrik med ett delat ägg i mitten, friterade musslor och avsluta med tahinidressingen och sesamfrön.