Mintlådor med hallonmousse på en hallonspegel

Roland - Karlstad3
Foto: TV4

Mintlådor med hallonmousse på en hallonspegel

Av: Roland - Karlstad

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 min

Mint- och chokladkakor med hallonmousse på en hallonspegel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Rolands drycktips
7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco,  Piemonte, Italien 70 :-

"Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten gifter sig strålande med sötman ifrån choklad och mint. Syran från bären blir en fin match till vinets syra."

Ingredienser

portioner

Mintlådor

  • 16 after eight
  • mörk choklad

Hallonmousse

  • 5 dl hallon
  • 1,25 gelatinblad
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vispgrädde

Hallonspegel

  • 1 dl hallon

Gör så här

Mintlådor

  1. Smält den mörka chokladen. Doppa en sida på After Eight plattan i den smälta chokladen och fäst ihop med platta nr 2. Fortsätt och bygg en låda utan botten.

Hallonmousse

  1. Koka ihop hallon och socker till en tjock sås. Sila såsen så att kärnorna försvinner. Blötlägg gelatinbladet, krama sedan ur det när det mjuknat och rör ner bladet i den varma såsen.
  2. Låt såsen svalna och rör sen i vaniljsockret. Vispa grädden och blanda i hallonsåsen. Fyll mintlådorna med moussen.

Hallonspegel

  1. Mixa hallonen och gör en spegel runt mintlådorna vid servering.