Rökt sik, med romröra, på smörstekt bröd

20m
4
Rökt sik, med romröra, på smörstekt bröd
Foto: TV4

Snabblagad förrätt med rökt sik och krämig röra med stenbitsrom, serveras på frasigt, smörstekt bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 september 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20m
4

Du behöver

  • 1 rökt sik
  • 0,5 rödlök
  • 50 g röd stenbitsrom
  • 300 g crème fraîche, naturell eller med örter
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör, till stekning
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak

Gör så här

  1. Hacka löken fint.
  2. Blanda löken med rom, peppar, salt samt rör i crème fraîchen (alt. vispa för en luftigare konsistens).
  3. Lägg en klick smör i pannan och stek brödet på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Låt svalna.
  4. Ta fram siken och ta bort eventuella ben och skär upp i lagom fina bitar (snittar).
  5. 
Servera siken på brödet ihop med en klick av röran vid sidan om.
Kommentera receptet

Fler goda recept