Rökt sik, med romröra, på smörstekt bröd

17 röster
20m
4

Snabblagad förrätt med rökt sik och krämig röra med stenbitsrom, serveras på frasigt, smörstekt bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 rökt sik
  • 0,5 rödlök
  • 50 g röd stenbitsrom
  • 300 g crème fraiche (naturell eller med örter)
  • 4 skiva vitt bröd
  • smör, till stekning
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hacka löken fint.
  2. Blanda löken med rom, peppar, salt samt rör i crème fraîchen (alt. vispa för en luftigare konsistens).
  3. Lägg en klick smör i pannan och stek brödet på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Låt svalna.
  4. Ta fram siken och ta bort eventuella ben och skär upp i lagom fina bitar (snittar).
  5. 
Servera siken på brödet ihop med en klick av röran vid sidan om.
18 september 2017