• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Rökt sik med rödbetskräm

1 röst
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Rödbetskräm

  • 250 g rödbeta, kokta
  • 50 g solroskärnor, rostade
  • 50 g prästost
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • tabasco

Brynt smör med vitkål

  • 0,24 vitkål
  • 25 g smör
  • 1 dl vatten
  • salt

Servering

  • 4 msk kapris
  • 1-2 rökt sik, rensade
  • blandade örter

Gör så här

  1. Rödbetskräm
    Mixa rödbetor, solrosfrön och prästost med balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och några droppar tabasco.
  2. Brynt smör med vitkål
    Skär vitkålen grovt.
  3. Bryn smöret till det får en nötig doft. Lägg i kålen och låt den fräsa kort. Slå på vatten och salta lätt. Slå eventuellt på mer vatten.
  4. Servering
    Servera kålen ljummen överströdd med kapris och rensad sik, klicka rödbetskräm runt. Server gärna lite plockade örter, dill eller krasse på toppen.
24 juli 2020