• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rökt sik med rödbetskräm

Malin Söderström
Malin Söderström

Rökt sik med rödbetskräm

4 steg att laga

14 ingredienser

20 m

Servera rökt sik med rödbetskräm, kapris, kål och brynt smör för en riktigt härlig rätt full av smak.

Ingredienser

portioner4 portioner

Rödbetskräm

  • 250 g rödbeta, kokta
  • 50 g solroskärnor, rostade
  • 50 g prästost
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • tabasco

Brynt smör med vitkål

  • 0,24 vitkål
  • 25 g smör
  • 1 dl vatten
  • salt

Servering

  • 4 msk kapris
  • 1-2 rökt sik, rensade
  • blandade örter

Gör så här

  1. Rödbetskräm
    Mixa rödbetor, solrosfrön och prästost med balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och några droppar tabasco.
  2. Brynt smör med vitkål
    Skär vitkålen grovt.
  3. Bryn smöret till det får en nötig doft. Lägg i kålen och låt den fräsa kort. Slå på vatten och salta lätt. Slå eventuellt på mer vatten.
  4. Servering
    Servera kålen ljummen överströdd med kapris och rensad sik, klicka rödbetskräm runt. Server gärna lite plockade örter, dill eller krasse på toppen.