Rökt sik med rödbetskräm

Malin Söderström

Rökt sik med rödbetskräm

14 ingredienser

20 m

Servera rökt sik med rödbetskräm, kapris, kål och brynt smör för en riktigt härlig rätt full av smak.

Ingredienser

portioner

Rödbetskräm

  • 250 g rödbeta, kokta
  • 50 g solroskärnor, rostade
  • 50 g prästost
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • tabasco

Brynt smör med vitkål

  • 0,24 vitkål
  • 25 g smör
  • 1 dl vatten
  • salt

Servering

  • 4 msk kapris
  • 1-2 rökt sik, rensade
  • blandade örter

Gör så här

Rödbetskräm

  1. Mixa rödbetor, solrosfrön och prästost med balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och några droppar tabasco.

Brynt smör med vitkål

  1. Skär vitkålen grovt.
  2. Bryn smöret till det får en nötig doft. Lägg i kålen och låt den fräsa kort. Slå på vatten och salta lätt. Slå eventuellt på mer vatten.

Servering

  1. Servera kålen ljummen överströdd med kapris och rensad sik, klicka rödbetskräm runt. Server gärna lite plockade örter, dill eller krasse på toppen.