Rökt rödingröra med friterat tunnbröd

Foto: TV4
Rökt rödingröra med friterat tunnbröd
10 ingredienser
30 m
Krämig röding med crème fraiche, rödlök och rom. Serveras på friterat tunnbröd.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- rökt röding [ca 30g per person]
- 3 msk gräddfil
- 9 msk crème fraîche
- 1 rödlök, finhackad
- 60 g röd rom, spara lite till garnering
- salt
- svartpeppar
- dill
- citron
- tunnbröd, friterat
Gör så här
- Rensa fisken.
- Blanda gräddfil, crème fraiche, rödlök och rom. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner bitar av fisken i röran.
- Lägg upp i glas. Tips! Halva serveringsglaset kan fuktas med citron och doppas i salt för de gäster som önskar lite mer sälta!
- Garnera med lite röd rom, dillkvist samt 0,25 citronskiva. Serveras med friterat tunnbröd.