Rökt rödingröra med friterat tunnbröd

Rökt rödingröra med friterat tunnbröd
Foto: TV4

Rökt rödingröra med friterat tunnbröd

Av: Yvonne - Sveg

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 m

Krämig röding med crème fraiche, rödlök och rom. Serveras på friterat tunnbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • rökt röding [ca 30g per person]
  • 3 msk gräddfil
  • 9 msk crème fraîche
  • 1 rödlök, finhackad
  • 60 g röd rom, spara lite till garnering
  • salt
  • svartpeppar
  • dill
  • citron
  • tunnbröd, friterat

Gör så här

  1. Rensa fisken.
  2. Blanda gräddfil, crème fraiche, rödlök och rom. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner bitar av fisken i röran.
  3. Lägg upp i glas. Tips! Halva serveringsglaset kan fuktas med citron och doppas i salt för de gäster som önskar lite mer sälta!
  4. Garnera med lite röd rom, dillkvist samt 0,25 citronskiva. Serveras med friterat tunnbröd.