Rökt lax med färskpotatis

Fredrik Eriksson ny

Rökt lax med färskpotatis

13 ingredienser

20 min

Rökt lax med färskpotatis, spenat, pepparrotsgrädde och kapris är en rätt som är både fräsch och somrig.

Ingredienser

portioner
  • 1 ask spenat
  • 1 msk olivolja
  • citron
  • 4 skivor mörkt bröd, typ kavring
  • 10-12 färskpotatisar, kokt (svensk)
  • ca 200 g rökt lax, skivad
  • 1 dl grädde
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk färsk pepparrot, riven (+ lite extra vid sidan)
  • 2 msk kapris
  • 1 knippe dill
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj spenaten och ringla olivolja och lite citronsaft över. Smaksätt med salt samt vitpeppar och låt den marinera så den blir lite ”glasig".
  2. Lägg ut brödskivorna och fördela ljummen potatisen över som du krossar eller mosa försiktigt.
  3. Lägg spenaten på potatisen.
  4. Vispa grädde och crème fraîche krämigt och smaksätt med salt, vitpeppar och pepparrot.
  5. Fördela laxen över brödskivorna.
  6. Toppa med lite grädde, kapris och dill.
  7. Servera pepparrotsgrädde och citron vid sidan om.