Rökig korvtoast med pepparrot

30m
4
Rökig korvtoast med pepparrot
Foto: TV4

Smörstekt bröd toppas med krämig röra med syrligt äpple, rökig korv och pepparrot.

Dryckesförslag: Vin "A mano"

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 november 2017
30m
4

Du behöver

  • 300 g Gustavskorv
  • 1 äpple
  • 0,5 rödlök
  • 7 cm purjolök
  • 2 dl majonnäs
  • pepparrot, riven, efter smak
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak
  • 4 skivor vitt formbröd
  • smör, till stekning

Servering

  • ruccola
  • balsamicocreme
  • coctailtomater
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Skär Gustavskorven i små kvadratiska bitar.
  2. Skala och riv äpplet.
  3. Hacka rödlök och purjolök fint.
  4. Blanda allt i en skål tillsammans med majonnäsen.
  5. Smaka av med riven pepparrot, salt och peppar.
  6. Stek brödet, i smör, på båda sidor
  7. 

Vid servering
    Toppa det nystekta brödet med korvröran.
  8. Servera med ruccola, tomat, balsamicocreme samt en kvist persilja.
Kommentera receptet

Fler goda recept