Rökgrillad gratäng

rökgrillad gratäng
Foto: Stefan Wettainen

Rökgrillad gratäng

9 ingredienser

1.5 h

En gräddig gratäng med en antydan till rökighet!

Ingredienser

portioner
  • 6 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 dl vispgrädde
  • 0,5 dl färsk bladpersilja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1-2 tsk salt

Gör så här

  1. Skär alla grönsaker i skivor och bitar. Ju mjukare konsistens desto större bitar.
  2. Blanda grädde och kryddor. Smaka av.
  3. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form, häll över gräddblandningen och grädda i het grill (ca 200 grader) under lock k30-45 minuter, tills grönsakerna blivit mjuka. Använd gärna rökspån.