Rödkål med svartvinbärssylt

Rödkål med svartvinbärssylt
Foto: Tv4
Filip Fasten
Filip Fasten

Rödkål med svartvinbärssylt

9 ingredienser

20 m

Det här receptet ger dig en riktigt god rödkål till julbordet. Med svartvinbärssylt får den härlig smak och konsistens!

Ingredienser

portioner sats
  • 1 kg rödkål, strimlad
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen nejlika
  • 2 lagerblad, färska
  • 100 g smör
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk svartvinbärssylt
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Svetta den strimlade rödkålen med kryddorna och smör tills det är mjukt.
  2. Tillsätt brunt farin, rödvinsvinäger och svartvinbärssylt.
  3. Låt koka i 10 minuter och smaka av med salt.