Rödkål med svartvinbärssylt

Rödkål med svartvinbärssylt
Foto: Tv4
Filip Fasten
Filip Fasten

Rödkål med svartvinbärssylt

9 ingredienser

20 m

Det här receptet ger dig en riktigt god rödkål till julbordet. Med svartvinbärssylt får den härlig smak och konsistens!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats
  • 1 kg rödkål, strimlad
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen nejlika
  • 2 lagerblad, färska
  • 100 g smör
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk svartvinbärssylt
  • salt (efter smak)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Svetta den strimlade rödkålen med kryddorna och smör tills det är mjukt.
  2. Tillsätt brunt farin, rödvinsvinäger och svartvinbärssylt.
  3. Låt koka i 10 minuter och smaka av med salt.