Rödkål med fikon, rödvin, ädelost och Karljohansvamp

Tommy Myllymäki 2016

Rödkål med fikon, rödvin, ädelost och Karljohansvamp

12 ingredienser

30 m

Den här salladen med rödkål, fikon, rödvin, ädelost och Karljohansvamp är ett perfekt tillbehör till julbordet.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3 dl rött vin
  • 4 msk rörsocker
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 malen nejlika
  • 1 dl olivolja
  • 200 g karljohansvamp, fryst i bitar
  • smör, att steka i
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g rödkål, tunt skivad
  • 6 färska fikon, i skivor
  • 100 g grönmögelost, smulad

Gör så här

  1. Koka ihop rödvin med socker, kryddpeppar och nejlika tills att 1 dl återstår, låt svalna till rumstemperatur.
  2. Lyft bort kryddorna och tillsätt olivolja till rödvinet. Blanda ihop till en dressing.
  3. Stek svampen i smör och krydda med salt och svartpeppar. Häll den nystekta svampen på rödkålen och blanda med dressingen. Krydda med lite salt.
  4. Lägg sedan upp på fat och varva med skivade fikon och smulad grönmögelost.