Röding med tomater och kryddig olivolja

NYHET
Röding med tomater och kryddig olivolja
Foto: TV4
Håkan Thörnström KK 2024
Håkan Thörnström KK 2024

Röding med tomater och kryddig olivolja

12 ingredienser

30 min

Röding med kryddig olivolja smaksatt med citron blir en fräsch och god rätt att njuta av i vår.

Ingredienser

portioner
  • 4 rödingfiléer
  • 3 dl olivolja
  • 1 citron
  • 2 msk champagnevinäger
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 6 körsbärstomater
  • 2 msk honung
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 knippe basilika
  • salt

Gör så här

  1. Skinna fiskfiléerna och dela dem i bitar.
  2. Lägg fiskbitarna i en serveringsform och salta dem.
  3. Värm olivolja, citronskal, citronsaft, vinäger, hackad chili, oliver, halverade och urkärnade tomater, honung, hackad lök och vitlök.
  4. Hetta upp citronoljan igen.
  5. Tillsätt hackad basilika och slå citronoljan över fisken.
  6. Låt det hela stå och dra på bänken i 10 minuter innan servering.