Lyxig bjudmiddag med röding sjuden i vitt vin serverad med mjäll sparris och ett brynt smör med salvia. En lättlagad rätt som skulle platsa på vilken finrestaurang som helst!
2 krukor färsk salvia, grovt skuren med stjälkar och allt
100 g smör
1 citron, finrivet skal och saft
Gör så här
Lägg rödingfiléerna i en form. Salta dem lätt och låt stå.
Koka upp vitt vin, schalottenlök, timjan, lagerblad, fiskfond och vatten i en kastrull.
Häll den varma lagen över fisken. Täck med aluminiumfolie och låt stå fram till servering, minst 5 minuter. f
Koka upp vatten, salt, socker och citronjuice. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Skala sparrisen.
Lägg ner sparrisen i vattnet och sjud ca 8 minuter. Stick i sparrisen med en potatissticka och känn så att den är precis klar. Koka eventuellt lite till om den känns för hård.
Koka potatisen.
Strimla endivesalladen och spenatbladen, blanda ihop.
Bryn smöret i en kastrull under vispning. Lägg i salviabladen och låt koka försiktigt i smöret ca 5 minuter, passa så att de inte bränns.
Lägg ut rödingfiléerna på tallrik, placera två vita sparrisar bredvid varje filé, skeda brynt smör över sparris och röding. Avsluta med att toppa med den strimlade salladen. Servera med kokt potatis vid sidan om.