Röding i papillotte med rimmad citron

NYHET
Röding i papillotte med rimmad citron
Foto: Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Röding i papillotte med rimmad citron

12 ingredienser

30 min

Erik Videgård gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en fräsch sommarrätt bestående av ugnsbakad röding med potatis och majonnäs.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 rödingar [ca 500 g styck]
  • salt
  • peppar
  • citrontimjan
  • dill
  • dragon
  • basilika
  • 2 citroner, rimmade
  • olivolja

Servering

  • färskpotatis
  • majonnäs (med örter)
  • blandade örter

Gör så här

  1. Be fiskhandlaren bena ur fisken och klippa fenorna, men behålla huvudet.
  2. Gnid insidan av fisken med salt och peppar.
  3. Fyll sedan fisken med rikliga mängder örter.
  4. Skiva citronen och lägg skivorna på ett ark folie.
  5. Lägg fisken ovanpå citronskivorna, ringla över olivolja och vik ihop till ett paket.
  6. Baka fiskpaketen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills temperaturen vid ryggbenet är 55 grader eller då en tandpetare går igenom utan motstånd.
  7. Det går även utmärkt att tillaga fisken på grillen.

Servering

  1. Servera fisken med nykokt potatis och majonnäs med mängder av örter.