• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rödbetssoppa med krispiga grönsaker

Rödbetssoppa med krispiga grönsaker
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rödbetssoppa med krispiga grönsaker

9 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Lättlagad och god rödbetssoppa enligt Siri Barjes recept - svalkande, god och  med östeuropeiska influenser.

Ingredienser

4 portioner
  • ca 800 g rödbetor med blast
  • 1 l vatten
  • 3 saltgurkor
  • 0,5 gurka
  • ca 100 g rädisa [1 knippe]
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl gräddfil
  • 4 salladslökar
  • 4 ägg
  • 1 kruka dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj blasten på rödbetorna noggrant.
  2. Skrubba rödbetorna noga och riv dem över en kastrull på den grova sidan av rivjärnet.
  3. Hacka blasten fint och lägg i kastrullen.
  4. Tillsätt vatten så det täcker rödbetorna och lite till (ca 1 liter). Krydda med salt och låt det koka upp. Koka i ca 10 minuter och låt sedan soppan svalan i kylen i 15 minuter.
  5. Hacka under tiden gurka, saltgurka, rädisor och salladslök i tärningar.
  6. Vispa ihop gräddfil och riven vitlök.
  7. Koka äggen hårdkokta. Skala och halvera äggen och lägg undan fram till servering.
  8. Ta ut soppan ur kylen och vänd ned gräddfilen, gurka, saltgurka och rädisor.
  9. Toppa med dill, ägghalvor, salladslök och lite peppar.