• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rödbets- och chèvregratäng

Rödbets- och chèvregratäng
Foto: TV4
Jessica Frej
Jessica Frej

Rödbets- och chèvregratäng

5 steg att laga

9 ingredienser

1 h 10 min

Den här färgstarka gratängen med rödbetor och potatis går fint att servera på egen hand med en sallad. Vill du lägga till något passar stekt lammkorv bra till. 

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g mjölig potatis
  • 500 g rödbeta
  • 2 kvist rosmarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 200 g getost, gärna "hård"
  • sallad, blandad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala potatisen och rödbetorna och skiva den tunt med mandolin eller matberedare och lägg i en ugnsfast form.
  3. Skala och pressa eller riv vitlöken ner i en skål. Häll på salt, grädde och vatten och rör om. Häll blandningen över potatisen.
  4. Peta ner rosmarinkvistarna i formen så de ger smak till gratängen. Riv över getosten. Ställ gratängformen i ugnen. Baka i ugnen i ca 50 minuter.
  5. Servera gratängen, gärna med blandad grönsallad.