Rödbets- och chèvregratäng

10 röster
1 h 10 min
4
Rödbets- och chèvregratäng
Foto: TV4

Den här färgstarka gratängen med rödbetor och potatis går fint att servera på egen hand med en sallad. Vill du lägga till något passar stekt lammkorv bra till. 

Visa mer
1 h 10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g mjölig potatis
  • 500 g rödbetor
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 200 g getost, gärna ”hård”
  • blandad sallad till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala potatisen och rödbetorna och skiva den tunt med mandolin eller matberedare och lägg i en ugnsfast form.
  3. Skala och pressa eller riv vitlöken ner i en skål. Häll på salt, grädde och vatten och rör om. Häll blandningen över potatisen.
  4. Peta ner rosmarinkvistarna i formen så de ger smak till gratängen. Riv över getosten. Ställ gratängformen i ugnen. Baka i ugnen i ca 50 minuter.
  5. Servera gratängen, gärna med blandad grönsallad.
25 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept