Hummerskagen på bädd av mango och avokado ceviche

Hummerskagen på bädd av mango och avokado ceviche
Foto: TV4

Hummerskagen på bädd av mango och avokado ceviche

0

25 ingredienser

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
LETH Grüner Veltliner, Österrike (vitt vin)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Roberto medverka i Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner5
  • 2 humrar, urplockade och hackade
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 bit färsk pepparrot, riven
  • 3 avokador
  • 2 mango
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • 1 sats majonnäs
  • 1 sats mangodressing
  • salladsmix

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vinäger
  • olja, till lagom konsistens
  • salt
  • peppar

Mango dijondressing

  • 1,5 msk passerad mango
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk citron, saft
  • 2 msk olivolja
  • rommen från hummern (om det finns)
  • peppar
  • flingsalt
  • 1 kruka salladsmix

Gör så här

  1. Gör så här: Börja med att göra majonnäsen och sedan mangosalladdressingen. Skölj salladen.
  2. Majonnäs: Blanda allt i en skål utom oljan som droppas i under hårdvispning. Tillsätt ev. mer olja om konsistensen önskas fastare. Smaka av och krydda mera om så behövs.
  3. Mango-dijondressing: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
  4. Skölj salladen och låt vattnet rinna av. Riv sedan salladen i stora bitar i en bunke. Ställ gärna in salladen i kylen och ta fram precis innan serveringen
  5. Hummerskagen: Ta fram hummern och ta ut allt kött och spara eventuellt rommen om ni fått tag i en hona (används senare till mangodressingen). Skiva upp hummerköttet och blanda med majonnäs, dill och pepparrot. Viktigt att avgöra själv konsistens med mängd majonnäsen och smak av pepparrot du vill ha. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ i kylen.
  6. Mango-avokadocheviche: Skala mangon och avokado och skiva i ½ centimeters kuber. Hacka den röda chilin (ta bort kärnorna). Blanda ihop smaka av med salt, peppar, chili och limesaft.
  7. Vid servering: Lägg cheviche blandningen i en lite hög burk (ta en liten majsburk eller liknande) längst ner och fyll på med hummerskagen röran. Dekorera med dill citron och salladen. Drapera med salladsdressingen på salladen.