Hallontryffel

Hallontryffel
Foto: Sara Palmquist

Hallontryffel

9

5 ingredienser

En god fräsch hallontryffel, som passar både som fyllning i praliner samt som även kan ätas varm till en god vaniljglass.

Se Robert Eriksson göra hallontryffel i Efter tio!

Ingredienser

  • 1,5 dl vispgrädde (ekologisk)
  • 200 g frysta hallon
  • 0,5 vaniljstång (av god karaktär/kvalite)
  • 150 g mörk choklad (gärna lite syrligare karaktär (ex madagaskar)
  • 100 g ljus choklad 40 %

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna, lägg ner stången och kärnorna i en kastrull tillsammans med grädden och de frysta hallonen.
  2. Låt sjuda i cirka 5 min, mixa därefter allt.
  3. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  4. Sila över den heta hallon blandningen över chokladen.
  5. Rör tills allt har smält.
  6. Fyll tryffeln i formar när chokladen har en temperatur på cirka 25 grader