Risgrynsgröt med yoghurt, fikon och lönnsirap

Risgrynsgröt med yoghurt, fikon och lönnsirap
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Risgrynsgröt med yoghurt, fikon och lönnsirap

8 ingredienser

10 m

 Risgrynsgröt med yoghurt och vanilj, toppad med smörstekta fikon, lönnsirap och krossade pepparkaksnötter. Bästa juldesserten! Här hittar du receptet på pepparkaksnötter.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 8 portioner
  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 färska fikon
  • 2 msk torkade tranbär (eller annan torkad frukt)
  • 3 msk smör
  • 4 msk lönnsirap
  • 4 msk pepparkaksnötter (kan ersättas av pepparkakor)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda gröten med yoghurten och vaniljen.
  2. Klyfta de färska fikonen och hacka den torkade frukten, stek dem någon minut i smöret. Ta det sedan från värmen och häll ner lönnsirapen och rör runt.
  3. Häll lite extra sirap i botten på små glas eller portionsformar och lägg några matskedar vaniljgröt över. Toppa med fikonen i sirapen och strö över de hackade julnötterna.