Rostade pepparkaksnötter med chili och salt

Rostade pepparkaksnötter med chili och salt
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Rostade pepparkaksnötter med chili och salt

5 ingredienser

50 m

Rosta dina favoritnötter med krossade pepparkakor, chili och havssalt. Succé som glöggsnacks!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 4 dl blandade favoritnötter
  • 20 pepparkakor
  • 2 krm torkad chilifrukt
  • 2 krm havssalt
  • 1 dl aquafaba (vätskan från ett förp bönor, kan ersättas med 2 äggvitor)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa aquafaban med elvisp till ett fast skum.
  2. Mixa pepparkakorna till små smulor och blanda ner chili och salt.
  3. Vänd ner nötterna i skummet och därefter kryddorna.
  4. Rosta i ugn på 175 grader i 20 minuter, ta ut och rör om och rosta därefter lika länge. Låt svalna och servera till glögg, till ostbrickan eller smulad på en dessert.