Rostade pepparkaksnötter med chili och salt

POPULÄRT
Rostade pepparkaksnötter med chili och salt
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Rostade pepparkaksnötter med chili och salt

5 ingredienser

50 m

Rosta dina favoritnötter med krossade pepparkakor, chili och havssalt. Succé som glöggsnacks!

Ingredienser

  • 4 dl blandade favoritnötter
  • 20 pepparkakor
  • 2 krm torkad chilifrukt
  • 2 krm havssalt
  • 1 dl aquafaba (vätskan från ett förp bönor, kan ersättas med 2 äggvitor)

Gör så här

  1. Vispa aquafaban med elvisp till ett fast skum.
  2. Mixa pepparkakorna till små smulor och blanda ner chili och salt.
  3. Vänd ner nötterna i skummet och därefter kryddorna.
  4. Rosta i ugn på 175 grader i 20 minuter, ta ut och rör om och rosta därefter lika länge. Låt svalna och servera till glögg, till ostbrickan eller smulad på en dessert.