Rischips och tonfisktartar

5 röster
30 m
4
Rischips och tonfisktartar
Foto: Tv4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 l frityrolja
  • 200 g tonfisk
  • 2 l matolja
  • 10 jalapeños
  • 1 förp babyspenat
  • 3 äggulor
  • 2 msk champagnevinäger
  • salt
  • peppar
  • 4 ark rispapper
  • salt
  • 2 msk soja

Gör så här

  1. Värm frityroljan till 170 grader (stäng alltid av fläkten vid fritering).
  2. Fintärna tonfisken och ställ sedan kallt.
  3. Värm matoljan till ca 70 grader.
  4. Mixa jalapeño (utan kärnor) och babyspenat med den varma matoljan.
  5. Sila den gröna oljan genom ett kaffefilter och slå den sedan till en majonnäs tillsammans med äggula, vinäger, salt och peppar.
  6. Fritera rispapper i den varma frityroljan i ca 30 sekunder per ark.
  7. Krydda rischipsen med salt.
  8. Blanda tonfisken med lite soja och servera den sedan med rischips och jalapeñomajonnäs.
2 november 2019