Rischips och tonfisktartar

Rischips och tonfisktartar
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Rischips och tonfisktartar

12 ingredienser

30 m

Rischips och tonfisktartar med jalapeno och soja är en god rätt att servera innan maten.

Ingredienser

portioner
  • 2 l frityrolja
  • 200 g tonfisk
  • 2 l matolja
  • 10 jalapeños
  • 1 förp babyspenat
  • 3 äggulor
  • 2 msk champagnevinäger
  • salt
  • peppar
  • 4 ark rispapper
  • salt
  • 2 msk soja

Gör så här

  1. Värm frityroljan till 170 grader (stäng alltid av fläkten vid fritering).
  2. Fintärna tonfisken och ställ sedan kallt.
  3. Värm matoljan till ca 70 grader.
  4. Mixa jalapeño (utan kärnor) och babyspenat med den varma matoljan.
  5. Sila den gröna oljan genom ett kaffefilter och slå den sedan till en majonnäs tillsammans med äggula, vinäger, salt och peppar.
  6. Fritera rispapper i den varma frityroljan i ca 30 sekunder per ark.
  7. Krydda rischipsen med salt.
  8. Blanda tonfisken med lite soja och servera den sedan med rischips och jalapeñomajonnäs.