Ris à la Malta med körsbärssås och matchakrisp

Ris à la Malta med körsbärssås och matchakrisp
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Ris à la Malta med körsbärssås och matchakrisp

14 ingredienser

1 h

Ris à la Malta är en klassiker till jul. I det här receptet får efterrätten sällskap av en frisk körsbärssås och matchakrisp som tar den till en ny nivå.

Ingredienser

portioner4 - 6

Ris à la Malta

  • 20 g strösocker
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk ris
  • 40 g vit bakchoklad
  • 1 dl grädde
  • 1 msk vit misopasta
  • 1 gelatinblad, blötlagt

Körsbär och yuzusås

  • 50 g körsbär
  • 1 tsk yuzujuice
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse

Matcha och vit chokladkrisp

  • 80 g vit bakchoklad
  • matcha te
  • 1 dl cornflakes

Gör så här

Ris à la Malta

  1. Koka ihop socker mjölk och ris på låg värme ca 25 minuter, tills riset är mjukt.
  2. Smält chokladen med grädden i en kastrull. Tillsätt vit misopasta och blötlagda gelatinblad, vänd sedan ihop detta med risblandningen.
  3. Om du har en lussebulle hemma kan du lägg den i botten på en skål, men det är inte nödvändigt. Häll sedan på ris-smeten och ställ i kylskåpet.

Körsbär och yuzusås

  1. Koka ihop körsbär, yuzu och socker till en sås.
  2. Sila såsen och låt den svalna i kylskåpet innan du mixar den med maizena eller agar agar.

Matcha och vit chokladkrisp

  1. Smält chokladen i vattenbad och blanda i matcha pulver.
  2. Tillsätt cornflakes och lägg ut på ett bakplåtspapper, ställ i kylskåpet.
  3. Servera ris à la maltan med körsbärssåsen och toppa med matchakrisp.