Ris à la Malta med körsbärssås och matchakrisp

2 röster
1 h
4-6
Ris à la Malta med körsbärssås och matchakrisp
Foto: Tv4

Ris à la Malta är en klassiker till jul. I det här receptet får efterrätten sällskap av en frisk körsbärssås och matchakrisp som tar den till en ny nivå.

Visa mer
1 h
4-6

Du behöver

Ris à la Malta

  • 20 g strösocker
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk ris
  • 40 g vit choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 msk vit misopasta
  • 1 gelatinblad, blötlagt

Körsbär och yuzusås

  • 50 g körsbär
  • 1 tsk yuzujuice
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse

Matcha och vit chokladkrisp

  • 80 g vit choklad
  • matcha te
  • 1 dl cornflakes
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ris à la Malta
    Koka ihop socker mjölk och ris på låg värme ca 25 minuter, tills riset är mjukt.
  2. Smält chokladen med grädden i en kastrull. Tillsätt vit misopasta och blötlagda gelatinblad, vänd sedan ihop detta med risblandningen.
  3. Om du har en lussebulle hemma kan du lägg den i botten på en skål, men det är inte nödvändigt. Häll sedan på ris-smeten och ställ i kylskåpet.
  4. Körsbär och yuzusås
    Koka ihop körsbär, yuzu och socker till en sås.
  5. Sila såsen och låt den svalna i kylskåpet innan du mixar den med maizena eller agar agar.
  6. Matcha och vit chokladkrisp
    Smält chokladen i vattenbad och blanda i matcha pulver.
  7. Tillsätt cornflakes och lägg ut på ett bakplåtspapper, ställ i kylskåpet.
  8. Servera ris à la maltan med körsbärssåsen och toppa med matchakrisp.

Laddar fler recept...