Rimma lammkött kan du lätt göra själv, bara du planerar tiden för det. Själva rimningen tar 4 dygn. Be i köttdisken att få bogen sågad i någorlunda jämnstora bitar så att den ryms i den bunke du ska använda för rimningen.
Koka upp vatten, salt och socker till saltlaken, sjud i 10 minuter och låt den sedan svalna innan du häller den över lammet i bunken. Ställ i kylskåp i 4 dygn. Spola köttet i kallt vatten och låt det sedan ligga i vatten i 4-5 timmar för att saltas av en aning.
Koka upp ca 2 liter vatten i en rejäl kastrull. Lägg i köttet när det kokar våldsamt. Koka upp igen och sänk värmen så att det endast sjuder. Skala löken och stick i nejlikorna. Knyt in lagerblad och pepparkorn i en kryddpåse. Lägg lök och kryddpåse i kastrullen. Sjud under lock på svag värme.
Skala kålrot, morötter och potatis och skär dem grovt. Lägg dem i grytan efter 35 minuter. Sjud sedan i ytterligare 45 minuter. Ta upp köttet och håll det varmt. Ta upp lök och kryddor. Slå grönsakerna i ett durkslag och spara buljongen. Mosa grönsakerna men inte för fint. Spä med buljong till ett lagom fast mos. Klicka i lite smör och krydda med salt och peppar. Servera moset till köttet.