Chèvretoast med mango chutney

Foto: TV4
Chèvretoast med mango chutney
12 ingredienser
20 min
Söt möter sur på salladsbädden!
**Dryck
Till denna rätt som har både fetma(ost) syra och sötma passar Hilltop, 5332 som består av både gewurztraminer(kryddig, lätt sötma) och sauvignon blanc(syrlig) . Vinet kostar endast 59 kr - ett fynd!
Rickard från Stockholm lagade även**
Mustig köttgryta som heter duga
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- formfranska, skivad
- 400 g chèvreost
- 4 msk mango chutney
- 16 spenatblad
- 20 blad rucolasallad
- 12 körsbärstomater
- 1 rödlök
- olivolja
- balsamvinäger
- 0,5 dl pinjenötter
- salt
- peppar
Gör så här
- Skär 1 cm tjocka skivor av osten.
- Skär ut formbröden så att de är lika stora som osten.
- Stek brödskivorna knapriga i smör.
- Lägg på ett lager mango chutney.
- Stapla getost ovanpå.
- Sätt in i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg, ca 5 min.
- Skölj ur stekpannan och rosta pinjenötter på hög värme utan matfett.
- Vänd på dem hela tiden och stek tills de fått fin färg.
- Lägg ut salladsbladen på tallriken och ringla över lite balsamvinäger.
- Lägg bröd/oststapeln på salladsbädden.
- Strö över pinjenötter. Salta och peppra