Rigatoni med kyckling och salvia

Christian Campogiani
Christian Campogiani

Rigatoni med kyckling och salvia

14

10 ingredienser

20 m

Gräddig kycklingpasta med salvia, marsalavin och parmesan. Snabbt och underbart gott!

Ingredienser

portioner
  • 400 g rigatoni (av hög kvalitet)
  • 40 g smör
  • 600 g urbenat kycklinglår alt kycklingfilé
  • 6 salviakvistar (alt 1 msk torkad salvia)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 msk brun kalvfond
  • 2 msk parmesanost, finriven
  • 1 dl sött marsalavin

Garnering

  • 70 g parmesanost, finriven
  • några salviablad

Gör så här

  1. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och 1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg, ca 3 minuter.
  2. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare 3 minuter. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, ca 10 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  4. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt.
  5. Lägg upp pastan och garnera med grovhackad färsk salvia och finriven parmesan.