Rimmad Torskrygg med Tryffelpotatispuré serveras med Guineapepparsky och ristat sidfläsk
Rimmad Torskrygg med Tryffelpotatispuré serveras med Guineapepparsky och ristat sidfläsk
17 ingredienser
Ingredienser
Torskrygg
- 600 g torskfilé
- 150 g rökt sidfläsk
- salt
- peppar
- smör, till stekning
Tryffelpotatispuré
- 500 g potatis (gärna mandel)
- 1,5 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 5-10 g tryffel
- salt
- peppar
- ev tryffelolja
Guineapepparsky
- 3 dl kalvfond
- 2 dl rött vin
- 0,25 dl guineapeppar
- 1 schalottenlök
- 2 msk smör
Gör så här
- Torskrygg:
- Skär ner torskryggen i fina bitar.
- Strö på ett tunt lager salt på köttsidan och låt rimma i ca 10-20 min.
- Smörstek torsken med skinnsidan först salta och peppra.
- Lägg över bitarna på en plåt kör i ugn på 175 grader i ca 5-10 min
- Skär ner fläsket i 0,5 cm stora tärningar rista i torr panna några minuter tills det blivit krispigt.
- Tryffelpotatispuré:
- Skala och koka potatisen. Pressa den och blanda med uppvärmd gräddmjölk till bra konsistens smaksätt med salt & peppar och finhackad tryffel. Plus tryffeloljan.
- Guineapepparsky:
- Skala och grovhacka löken. Grovmal pepparn. Fräs lök och drygt hälften av pepparn utan att det får färg och tillsätt fond och vin, låt reducera till nästan hälften. Sila över i en annan kastrull (försök få med lite av pepparn) tillsätt resten av pepparn. Smaka ev av med lite salt
- Såsen bör ej vara speciellt salt pga. den rimmade torsken och sidfläsket.