Renskavstoast med champinjoner och bacon

Renskavstoast med champinjoner och bacon_01
Foto: Tv4

Renskavstoast med champinjoner och bacon

Av: Jeanette - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

45 m

Inled middagen med en renskavstoast med champinjoner och bacon till förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • smö, till stekning
  • 5 champinjoner
  • 0,5 förp bacon
  • 250 g fryst renskav
  • salt
  • peppar
  • 1 dl grädde
  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk färsk persilja, till garnering
  • 1 körsbärstomater, till garnering
  • salladsblad, till garnering

Gör så här

  1. Hacka löken och bryn den i smör. Skär champinjonerna i små bitar och fräs.
  2. Klipp baconen i centimeterstora bitar och bryn dem också.
  3. Stek sedan den halvtinade renskaven i ett par minuter tills den får färg. Tillsätt lite vatten och salt och peppar och låt puttra i cirka 10 minuter. Slå sedan på grädden och låt koka in.
  4. Tillsätt bacon, svamp och lök och servera sedan på ett smörstekt vitt bröd. Dekorera med persilja, cocktailtomat och salladsblad.