Butternutpumpasoppa

Butternutpumpasoppa
Foto: TV4
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Butternutpumpasoppa

13

4 steg att laga

10 ingredienser

Krämig soppa gjord på butternutpumpa med kokosdoft och sting av ingefära.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • ca 5 kg butternutpumpa
  • kokosolja, till stekning
  • 1 rödlök, skalad
  • 3 selleristjälk, skivade (kan uteslutas)
  • 1,6 l vatten
  • 2 msk Lantbuljong hej bombay
  • 1 bit ingefära, hackad
  • 2 msk coconut butter
  • salt
  • rostade kokoschips, till servering

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skiva pumpan i bitar.
  2. Hetta upp en kastrull med kokosolja och stek rödlöken gyllenbrun. Lägg ner pumpa och selleri i kastrullen och vänd runt ett par minuter i oljan.
  3. Tillsätt vatten, buljong, ingefära och coconut butter. Låt soppan koka tills pumpan är mjuk, ca 40 minuter.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med en liten nypa salt. Spädd soppan med vatten om den är för tjock. Servera soppan med rostade kokoschips.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer