Raw thai auberginesallad

2 röster
45 min
4
Raw thai auberginesallad
Foto: Sebastian Schauermann

Aubergine går att äta även rå men den behöver då saltas ur i minst 30 minuter. Små mogna thai-aubergine passar bra för just det här salladen. / Sebastian

Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 8 thai aubergine eller 2 vanliga
  • salt
  • 1 msk ljus soja
  • 3 lime, saften
  • 1 msk råsocker
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 20 g thaibasilika
  • 20 g mynta
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 dl rostade jordnötter
  • 100 g vitkål, tunt skivad
  • 1 morot, strimlad

Gör så här

  1. Skiva auberginen tunt. Salta den lätt och låt stå i ett durkslag och rinna av i minst 30 minuter, helst några timmar.
  2. Gör dressingen under tiden. Rör ihop soja, limesaft, socker, vitlök och chili.
  3. Hacka örterna. Blanda ihop aubergine, vitkål, morot och örter i en skål. Häll på dressingen och blanda runt
  4. Toppa med jordnötterna och servera. .
31 juli 2018

Laddar fler recept